2020-04-15
泰国嘅嘢食相信都吸引唔少嘅人因为通常都比较浓烈嘅口味而且每一样𩠌都经过唔同嘅制作所以味道同其他菜系有好大嘅分别香港仔其中一间好出名同埋都几受欢迎嘅餐厅就系呢一间缅泰皇宫首先一坐到去就有餐前小食就系脆虾片呢一个就系正宗泰国餐厅应该有嘅小食咁主菜方面我就推荐咖喱大虾而且一定要配白饭因为咖喱汁系非常非常之多而且甜甜地又充满蛋香真系会被吸引同埋食欲会大增choi嘅方面最出名当然都系马拉盏通菜喊到适中通才爽脆乱画亦都系配饭一流再加啲咖喱汁完全系绝配饮品方面都系大同小异咁就试吓椰汁冰最重要都系唔甜同埋充满椰香味作为解渴饮品都算系几好所以呢一餐绝对系几难忘嘅一餐但只不过泰国嘢通常都系偏贵以香港就系呢一间缅泰皇宫虽然味道十足但价钱都系偏向贵嘅方面所以好味嘅背后都系要付出㗎