2022-11-26
今日同朋友过嚟西湾河海旁呢边散步倾偈,之后见到附近都几多餐厅,就喺度解决埋晚餐。呢间系我哋精心挑选,环境非常开阳,几啱饮酒倾偈。《Fresh oyster》+《baked Oyster》$93+$113 /6pcs朋友想食生蚝但我钟意食熟多啲 所以嗌咗各样三只,芝士焗真系好好味,好新鲜有甜味,好滑!《Clams》$168呢个白酒煮蚬好出色,酒味啱啱好唔会太浓抢咗蚬嘅鲜味,而且蚬好新鲜大只。《Lobster Catalan Salad》$208龙虾沙律睇相已经觉得好吸引,龙虾肉切好晒粒,配埋沙律一啖一啖食,非常满足,虾肉弹牙有口感,好鲜甜,沙律新鲜!《Capricciosa Pizza》$158呢度嘅招牌Pizza,正宗意大利做法,底薄边脆又无焗焦,值得赞!配料份量好多,最重要系芝士够,个菜都好特别口感脆脆地,层次丰富。《Squid Linguine 》$178墨鱼汁味好香浓,意粉口感恰到好处,有弹性,条条分明,带子大粒又嫩,煎得好香,overall好好味。《STEAK》$388劲高质嘅牛扒!肉味好浓,虽然我嗌7成熟但都唔干,煎得好香!好好味,连伴碟嘅烤蔬菜都做得出色,薯容好creamy
呢间系我哋精心挑选,环境非常开阳,几啱饮酒倾偈。
《Clams》$168
《Lobster Catalan Salad》$208
《Capricciosa Pizza》$158
《Squid Linguine 》$178
《STEAK》$388
劲高质嘅牛扒!肉味好浓,虽然我嗌7成熟但都唔干,煎得好香!好好味,连伴碟嘅烤蔬菜都做得出色,薯容好creamy!
《Tiramisu》$48
呢个Tiramisu口味几啱我,咖啡味比较重啲,但一啲都唔苦,仲好滑!蛋糕层口感都好湿润绵密。
嗌左2杯cocktail,味道正常,呢餐真系非常满足。