2019-04-27
朋友生日指定食峇里餐厅,原因好简单因为朋友去唔到峇里岛又想食正宗印尼餐,所以想趁著6月28日结束营业前一尝。店内装修一贯东南亚色彩,啡色柚木墙身配上热带气氛的装饰品,好似置身当地一样。首先坐底见到峇里岛造嘅手工啤酒当然要试试啦。今日试左荔枝味同芒果味($58),无伏之余仲觉得惊喜,荔枝味好清新又满满荔枝味,而芒果味系青芒果,所以唔甜兼好特别。一定要试巴东牛肉 ($168)肉汁丰盛及好嫰滑,送饭一流,唔会觉得腻。印尼沙嗲串烧 ($98)食印尼嘢点可以唔试沙嗲呢,除了猪牛鸡之外,仲有羊肉,大虾同带子。我地试左鸡肉同羊肉,好味香口又唔韧,唔错。印尼薯仔牛肉饼 ($68)卖相唔吸引但超级非常好味,牛肉肉汁香而融化入薯蓉制成球状,咬下一口非常鲜嫩及好好味,同行者表示惊喜。印尼炒饭 ($88)比较失望系炒饭伴碟嘅虾片系淋嘅又韧,加上啲饭虽然味道唔差,但比较油身,虽然系一贯东南亚特式系好油,但卖相认真麻麻。
首先坐底见到峇里岛造嘅手工啤酒当然要试试啦。
一定要试巴东牛肉 ($168)
肉汁丰盛及好嫰滑,送饭一流,唔会觉得腻。
印尼沙嗲串烧 ($98)
好味香口又唔韧,唔错。
印尼薯仔牛肉饼 ($68)
印尼炒饭 ($88)