2023-08-30
一向重庆大厦比人既感觉都系好神秘🤐今次深入重庆大厦秘密基地一探究竟🔓只脚一踏入重庆大厦个一秒就即刻有好多印度人冲出黎问你去边/想带路你咩都唔洗理keep住话New Delhi New Delhi一路直行到去最尾个个䢂口上3楼就ok 都唔系想像中咁得人惊😂😂餐厅装修好充满印度风情 蓝蓝既灯光好梦幻🔮✿ 印度脆饼 Papadam ✿一坐低就会见到枱上面有两碗汁 正当你疑惑紧点d咩既时候 店员就送上印度脆饼 食落似冇味既薯片 汁方面一红一白红既就系酸酸甜甜既辣汁白既就系似柠檬汁乳酪 都几开胃✿ 香浓牛油鲜茄镬仔烤鸡 Butter Chicken $78 ✿系唔辣既蕃茄酱配鸡件🍅甘甘甜甜好开胃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✿ 椰汁咖哩羊肉 Mutton Madras $82 ✿另外叫左一款羊肉咖哩(*¯︶¯*) 羊肉软冧冇骚味✿ 蒜茸烤饼 Garlic Nan $25 ✿一份有4块 大大块好饱肚 用黎蘸上面两款蕃茄酱同咖哩真系好食到停唔到口🤤🤤✿ 印度黄饭 Pulao Rice $25 ✿虽然佢叫黄饭 但佢唔系黄色😂系好长好长既饭粒(条?) 炒得好干身捞埋咖哩就岩岩好啦✿ 印度炸洋葱圈 Onion Ring
餐厅装修好充满印度风情 蓝蓝既灯光好梦幻🔮
✿ 印度脆饼 Papadam ✿
一坐低就会见到枱上面有两碗汁
正当你疑惑紧点d咩既时候 店员就送上印度脆饼
食落似冇味既薯片 汁方面一红一白
红既就系酸酸甜甜既辣汁
白既就系似柠檬汁乳酪 都几开胃
系唔辣既蕃茄酱配鸡件🍅甘甘甜甜好开胃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
✿ 椰汁咖哩羊肉 Mutton Madras $82 ✿
✿ 印度黄饭 Pulao Rice $25 ✿
虽然佢叫黄饭 但佢唔系黄色😂
系好长好长既饭粒(条?) 炒得好干身
捞埋咖哩就岩岩好啦
✿ 印度炸洋葱圈 Onion Ring (Bhaji) $36 ✿
上网见到好多人推荐食依个洋葱圈
唔知系咪期望太大 我有d失望
粉多洋葱少 唔知点解咁多人讲好食🫠
✿ 士多啤梨乳酪 Strawberry Lassi $35 ✿
唔系好假既士多啤梨味 唔算好甜 推荐!👍🏻
好多人都觉得印度野好重口味唔岩口胃