2022-12-04
食正宗印度菜一定要去重庆大厦,入面有超多间印度餐厅,入到去大厦好多印度朋友系门口拉客,真系好热情,不过我地目的地只有一个,就系珍珠皇宫印度餐厅。门口见到同Error合照既banner,原来Error都帮衬过!餐厅环境都宽敞,家私以红色为主。- Vegetable Samosa 咖哩角炸得胀卜卜,外皮比较厚。入面馅料系咖喱青豆薯蓉,味道清新唔算太油腻。- butter Chicken 牛油烤鸡味道比较温和,唔似印度咖喱咁辛辣。入面既鸡肉奶香味重,煮得几入味。- Keema Naan & Garlic Naan 食印度咖喱当然要Naan,两款烤饼都好松软,可惜外皮完全唔脆。免治羊肉烤饼好足料。- Tandoori Platter 拼盘有印度烧鸡、免治羊肉卷、烤鱼块同乳酪腰果汁烧鸡。个人钟意羊肉卷,香料味好重,而且无咩膻味。印度烧鸡肉汁juicy,肉质唔算太硬。- Indian Tea 印度奶茶好香滑,姜味好突出,不过我朋友就好抗拒阵姜味,因人而异。除左烤饼有少少失望,大部分食物都好好味,难怪Error都过嚟帮衬!
- Vegetable Samosa
- butter Chicken