2022-11-18
呢间系港威商场里面 见环境都唔错,我有啲挂住泰国嘅日子 就揾间泰菜食下 去到等左一阵就有位🌟其实款款泰菜都想食😂😂但眼阔肚窄,所以就拣咗几款share黎食❣️🔸泰式椰子鸡汤🔸呢个真心推荐,汤料好足料,椰子🥥味道香浓,饮落清甜🥥,仲有得拣唔辣同少辣,今次试左少辣口味,🌶️正㖞辣得黎唔会抢左椰子甜味,同我系泰国饮嘅极似,用料足料,大家真系要去试下🌈🔸菠萝肉松海鲜鸡肉炒饭🔸🍍上枱卖相劲好睇,炒饭份量十足,炒饭上面有2只大大嘅虾,虾肉爽口弹牙,新鲜喔🍤🍤另外仲有啲腰果肉松可以配个炒饭一齐食🫰🏻入口无油腻感,菠萝香甜,炒饭都粒粒分明,真系几好食呀‼️🥰🔸泰式烧猪颈肉配青木瓜沙律🔸青木瓜沙律🥗份量都唔细,酸酸甜甜咁,好鬼惹味🤩 我巧中意呀 🧡🧡🧡🧡🧡而猪颈肉爽口,烧得几好,带脆边🍗🥢✨,份量都大份❣️🔸椰青🔸够冻😆😆‼️而且劲大个🤩🥥,好怕椰青无椰皇咁甜,但呢间呢个椰青又几好㖞,椰肉都厚同多,椰子汁入口劲清甜,爽呀🤤🤤🤤🈵总括来讲呢一间嘅环境十分唔错,如果坐到窗口边,仲望到海景添,食物质素都几好✈️等我下次返嚟食埋佢其他菜式✨
🔸泰式椰子鸡汤🔸
🔸菠萝肉松海鲜鸡肉炒饭🔸
入口无油腻感,菠萝香甜,炒饭都粒粒分明,真系几好食呀‼️🥰
🔸泰式烧猪颈肉配青木瓜沙律🔸
🔸椰青🔸