2023-11-03 44 浏览
上星期放工就去左观塘嘅「六两三」,呢间餐厅有台式火锅同其他台湾美食,正宗台式风味,而且价钱亲民,好抵食。✨我哋拣咗二人豪华套餐,只需$258,已经包括两款主食、两款小食同饮品,性价比超高!而且只需加$28,仲可以加埋一款甜品,真系超值。话咁快,我哋就开始享用小食啦!第一款系皮蛋豆腐,皮蛋香味浓郁,豆腐滑嫩,两者配合得好好,令人回味无穷!🥚🥗🍢😋第二款小食系咸酥鸡,啖啖都系酥脆嘅鸡肉,外脆内嫩,好开胃!一啖落去,真系忍唔住一口接一口!🍗🍢🔥😍然后系主食方面,我哋拣咗红烧牛筋牛肋条面同蕃茄炸花枝虾扒汤面。红烧牛筋牛肋条面汤底浓郁,牛筋牛肋条炖得软嫩入味,面条弹牙有嚼劲,真系好满足!🍜🐮🌶️🥩😊蕃茄炸花枝虾扒汤面都好好味!汤底鲜甜,蕃茄酸甜多汁,炸花枝虾扒香脆可口,面条入汤之后更加入味,真系一碗好暖心嘅汤面!🍜🍅🦑🍤🍲😋饮品方面,套餐包括冬瓜茶同蜂蜜绿茶。冬瓜茶清凉解渴,蜂蜜绿茶甜而不腻,两者都好适合搭配台湾美食!🍹🍵🥤🍯😊最后仲有甜品 ─ 桂蜜躺雪山!呢个甜品真系一绝!杯底有桂花蜜,上面系蓬松嘅雪山,一啖入口即化,甜度刚刚好,非常开心!🍧🍮🌸❄️😍总括而言,「六两三」台湾食堂真系一间值得推荐嘅

总括而言,「六两三」台湾食堂真系一间值得推荐嘅餐厅!佢哋嘅二人豪华套餐价钱亲民,份量十足,每一款食物都好美味。加埋桂蜜躺雪山同古早味厚切排骨便当,真系令我回味无穷!