2020-08-22
❀ 洪瑞珍 #屯门 ❀❗️正宗台湾人气三文治「洪瑞珍」 终于隆重登港❗️——————————————————记得几年前去到台北嘅时候仲系「洪瑞珍」前兴奋到大跳🤣啱啱8月16日终于正式喺屯门开业!呢间系香港第一间正宗「洪瑞珍」,绝对唔系之前食疴人𠮶啲嚟㗎🤭 「洪瑞珍」系一间台湾非常出名嘅三文治店,至今已有约80年历史,全台有多达27间门店,馅料配搭简单,卖点在于秘制鲜奶油同埋美奶滋,真系会一试爱上🥪!.为确保良好品质,三文治每日数量有限,而且每件都有充足嘅冷链、冷藏销售监控,确保卫生👍🏻依家香港店一共有四款经典口味,新店开张由即日起至8月30日仲做紧每日首50名顾客买三送三优惠,其余顾客买一盒六件亦会额外送多一件添✨不过留意每人最多只可以买六件。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 满汉(火腿加芝士)$22☞ 招牌火腿$20☞ 原味芝士$20☞ 芒果芝士$19每一个三文治都系用上非常棉柔嘅白面包,虽然冇烘过,但真系十分松软🥰最多可以摆五日,就算雪完都依然松软。.每一个三文治都会有蛋皮、香浓嘅鲜奶油同埋家族祖传嘅美奶滋秘方。美奶滋同台湾一模一样味,真系超级特别又正😆甜甜地散发住少少果酱味,但同时间又有少少忌廉奶油
❗️正宗台湾人气三文治「洪瑞珍」 终于隆重登港❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 满汉(火腿加芝士)$22
☞ 招牌火腿$20
☞ 原味芝士$20
☞ 芒果芝士$19
每一个三文治都会有蛋皮、香浓嘅鲜奶油同埋家族祖传嘅美奶滋秘方。美奶滋同台湾一模一样味,真系超级特别又正😆甜甜地散发住少少果酱味,但同时间又有少少忌廉奶油嘅感觉,虽然只系薄薄一层,但真系非常美味😋。
不过讲真,对我来讲每一款嘅味道相差唔远,因为卖点都系个美奶滋酱🙈满汉、火腿定芝士嘅分别只系在于内里嘅馅料配拾有少少不同。不过我就当然最推介乜都有齐嘅满汉啦,可以一次过试晒火腿加芝士,最大满足🥰另外芒果味都唔错架,用芒果酱取代咗火腿,感觉更加清甜,想食甜啲嘅就可以拣呢款🥭!
留意建议嘅三文治最佳食用方法系雪柜攞出嚟后耐心等待10至15分钟,等面包回软‼️如果好心急嘅话,都可以连包装喺微波炉用细火加热5至10秒,令三文治更快回温,芝士嘅仲会流心添,我个人更钟意呢个翻热方法!
味道: 4.4/5 性价比: 4.6/5
整体来讲,好难得肺炎期间都可以品尝到台湾嘅味道,未食过嘅真系要试吓😆不过新开张期间人龙都几长,下昼已经会卖晒,所以要就要早啲去排队啦!
楼Kiosk