2024-06-23
陪朋友去LCX买鞋,朋友好叻,10分钟唔驶就买咗2对🤣所以可以行吓个商场揾野食~经过新开嘅「俩仨杯」,喺门口睇以为茶饮店谂住买杯珍奶,点知原来有嘢食,仲要好多选择😳葡萄柚冰茶 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️朋友话佢好少拣葡萄柚饮品,今次系新尝试,佢话好好饮,叫咗微糖甜度对佢嚟讲啱啱好,啖啖葡萄柚肉好清爽好解渴👍🏻黑糖珍珠炭焙乌龙奶茶 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️饮珍珠奶茶我钟意拣有特别茶底嘅,喺乌龙茶同铁观音之间我拣咗乌龙茶~茶味浓郁,黑糖珍珠甜而烟靭但唔会掩盖咗茶味,系一杯好高质嘅珍珠奶茶😉醉鸡翼乌冬 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️汤底落咗甜甜地花雕酒,三只醉鸡翼大大只配埋乌冬,对我嚟讲配搭几特别,所以望餐牌嘅时候第一时间已经拣中佢!味道果然冇令到我失望,尤其我钟意佢甜甜地嘅汤底,㗳真啲又有少少花雕酒嘅辛辣感,食完好满足⚡️卤肉饭 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️见到餐牌只系$35 ,以为好似台湾𠮶啲细细碗,点知嚟到份量超足,简直系抵食之选❣️卤肉饭味道拍得住台湾,卤肉淋上白饭我谂冇人可以拒绝到,谂住月尾再嚟食多次🤭忠孝萝卜饼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我同朋友都未试过台湾萝卜饼,原来食落有啲似夹住萝卜蓉嘅油酥饼!佢唔系𠮶种好清淡嘅萝卜,调味反而好有惊喜,外层脆脆嘅油酥饼令成件事更
朋友好叻,10分钟唔驶就买咗2对🤣
所以可以行吓个商场揾野食~
经过新开嘅「俩仨杯」,
喺门口睇以为茶饮店谂住买杯珍奶,
点知原来有嘢食,仲要好多选择😳
葡萄柚冰茶 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
黑糖珍珠炭焙乌龙奶茶 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
醉鸡翼乌冬 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
卤肉饭 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
忠孝萝卜饼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
我同朋友都未试过台湾萝卜饼,原来食落有啲似夹住萝卜蓉嘅油酥饼!佢唔系𠮶种好清淡嘅萝卜,调味反而好有惊喜,外层脆脆嘅油酥饼令成件事更加提升🙆🏻♀️
盐酥鸡 ⭐️⭐️⭐️⭐️
虽然睇落平平无奇,但系粒粒鸡肉都炸到脆卜卜,配埋九层塔简直系绝配,同台湾夜市有得挥,钟意食盐酥鸡嘅千祈唔好错过😍
芋泥地瓜球 ⭐️⭐️⭐️⭐️
估唔到咁大份,我同朋友都差啲食唔晒!圆辘辘嘅外型好可爱,外层炸到热辣辣脆卜卜,入面就烟烟韧韧,配埋甜甜地嘅芋泥,我谂系小朋友都一定钟意👶🏻
卤味小食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
估唔到呢度都有卤味😳 贪心嘅我哋一次过叫5款:卤金钱肚、卤鸭舌、卤水莴笋、卤猪大肠、卤大啡菇🤭 之前每次去台湾夜市都一定买一袋返酒店慢慢叹!呢度唔止卤得入味,价钱仲好吓人, 每款$25以为得几旧,点知全部都大大碗,推荐大家一定一定要试,诚意推介卤大啡菇、卤莴笋同埋卤鸭舌💜
芒果茶冻 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食完咁多嘢点少得叫返个甜品,呢个甜品味道清爽,鲜茶冻、椰果配埋寒天同埋仙草简直系夏天必食之选,加埋我最钟意嘅三色芋圆,为我呢一餐画上完美嘅句号💕