2021-05-12 124 浏览
台湾过江龙 每次经过都会排长龙😌今次两点几嚟到竟然完全唔使排队 即刻冲入去🤣餐厅环境好有台湾嘅味道😌各种霓虹灯、台湾地方嘅背景,仲有墙上嘅餐牌都即刻影相留念📸🍜自由是个好东西 (三𩠌、粉丝 $32)名都黄过人🤣🤣即系好似车仔面咁样拣材料同埋面底😍我就系加咗一蚊转粉丝🍜食材拣咗杏鲍菇、鸡肾、芋丝。🔺汤底系用上卤味汤底,不过台式嘅卤味汤底系有少少唔同嘅,系加咗少少中药嘅成份。但系食落去唔会有好难受嘅中药味,系好惹味嘅一个汤底🍲🔺每款食菜嘅份量唔算多,都系两至三旧咁😅但系就每一款都可以吸哂汤底嘅味 超好吃的🥰🔺粉丝正正做到我最想要嘅质感😌弹牙爽口🥤柚子柠檬绿茶 +$20有得拣甜度同埋冰度 我就拣咗半糖少冰🧊柚子同柠檬嘅酸配合少少甜味 好清新 食完碗咁浓味嘅面好适合饮😍好解渴💦

🍜自由是个好东西 (三𩠌、粉丝 $32)
名都黄过人🤣🤣
即系好似车仔面咁样拣材料同埋面底😍我就系加咗一蚊转粉丝🍜
食材拣咗杏鲍菇、鸡肾、芋丝。
🔺粉丝正正做到我最想要嘅质感😌弹牙爽口

🥤柚子柠檬绿茶 +$20