2022-03-06
又嚟介绍特色黄店啦💛今次想同大家分享嘅系位于荔枝角嘅程班长😚,呢间餐厅会咁受欢迎嘅原因当然就系因为店舖嘅运作都系由台湾人经营架,所以食物嘅用法都会更贴近台湾风味🤤。环境方面☝🏻餐厅嘅范围唔算话好大,座位嘅距离都比较贴近。不过个格局其实真系几似喺台湾夜市食嘢咁🤣。同埋贴住密密麻麻嘅menu,其实都真系几有feel👾。食物方面✌🏻#爌肉便当($48)以呢个价钱嚟讲,旧爌肉其实都算几大旧🤩。同埋食爌肉嘅满足感真系好唔同,可以大大啖咁食肉😚。爌肉嘅口感软淰,而且都几入味😍,真系好适合送饭!值得一提系我份便当嘅白饭有加到少少肉燥🤪,令成个饭更加开胃👅。#葱油饼加蛋($30)块葱油饼煎得好香,浸味系离远都已经闻到架啦😙。讲返味道先,我觉得味道同喺台湾食嘅感觉真系差唔多,我甚至觉得连个份量都系😈!(希望大家可以喺呢段时间支持下程班长,咁地道嘅台湾美食喺香港真系好少有架!)
环境方面☝🏻
食物方面✌🏻
#爌肉便当($48)
#葱油饼加蛋($30)