2024-05-14 939 浏览
呢间系我觉得喺香港最正宗嘅台湾🇹🇼嘢😚 由一开头西营盘嘅元祖店食到去搬左去西环,原来依家观塘同机场都食到😉 咁多年次次经过西环店都有唔少人等位就知有几好食😋🌟鲁肉饭($35)/ 爆蛋鸡丝饭 ($45)必食!细细碗食完都仲可以试到其他小食,鲁肉饭肥瘦适中,油香丰富,调味岩岩好😚 鸡丝饭唔系好多人叫但系有时想keep fit唔食鲁肉饭呢个都系一个好好嘅选择,鸡丝唔会好柴或者好淡,加埋太阳蛋嘅蛋汁超好送饭😋🌟地瓜球 ($38)香港唔系好多地方食到地瓜球!呢个仲要系台湾直送,虽然外皮比台湾夜市嘅会硬身啲,但系入面好烟韧,好香蕃薯🍠同紫薯嘅甜味😍🌟蛋饼 ($34-39) 冇影低相但系呢度嘅蛋饼好好味,饼皮薄身但有咬口,蛋味超香,最紧要系馅料好丰富☺️🌟炸花枝丸 ($37)呢个都系必食,花枝丸入面真系好足料有一粒粒嘅花枝,炸得好香口😚😚📍阿元来了 西环坚尼地城北街31号地舖观塘鸿图道28号地下后座赤𫚭角畅达路1号香港国际机场机场客运大楼 (禁区)近28号闸口

🌟鲁肉饭($35)/ 爆蛋鸡丝饭 ($45)

🌟地瓜球 ($38)

🌟蛋饼 ($34-39)

🌟炸花枝丸 ($37)

📍阿元来了
西环坚尼地城北街31号地舖