2023-05-01
正宗台湾风味「无老锅」好多年前喺台湾食过「无老锅」印象记得喺好好味但有咩食过已经无咩印象而家「无老锅」喺香港都有得食紧喺要嚟试吓,虾子饼仲早我一步已经同老板食咗即刻要佢带我嚟食😂个晚我哋早咗到,就影吓个环境我记得台湾间「无老锅」都系类似格调太耐无食过,上次喺台湾点菜都系客户点原来「无老锅」有粒好特别嘅冰淇淋豆腐喺用花枝浆与鱼浆以及豆腐制成,口感绵绵味道其实几鲜,不过$10粒贵咗啲叫做一试无妨🥰推荐菜色之一是冰淇淋豆腐锅,这道料理看起来简单,但味道却非常惊艳。豆腐锅的汤底浓郁鲜美,让人难以忘怀。建议开始前先饮碗汤试吓冰淇淋豆腐白汤锅以人头$78位计算因为汤底浓郁,基本上都唔使点样点酱油每个食材经过呢个汤底嘅烹煮之后都能将鲜味提升汤底内的面包豆腐及鸭血90分钟无限添加职员会时不时前来添加特选牛拼盘(四人份)$498也是无老锅的招牌菜之一。新鲜优质的牛肉,包括牛边抓、封门柳、牛颈脊、牛黄喉,而牛黄喉喺内脏,我哋麻麻地就转咗牛肩脊。最好味的是牛边抓,脂肪特别多,肉味香浓又嫩,有嚼劲。台湾直送手工花枝丸,无老锅的花枝丸更是细致可口,外皮Q弹,内里鲜嫩多汁,吃起来非常有嚼劲,口感十分出色。鲜甜蔬菜
好多年前喺台湾食过「无老锅」
印象记得喺好好味
但有咩食过已经无咩印象
而家「无老锅」喺香港都有得食
紧喺要嚟试吓,虾子饼仲早我一步已经同老板食咗
即刻要佢带我嚟食😂
个晚我哋早咗到,就影吓个环境
我记得台湾间「无老锅」都系类似格调
太耐无食过,上次喺台湾点菜都系客户点
原来「无老锅」有粒好特别嘅冰淇淋豆腐
喺用花枝浆与鱼浆以及豆腐制成,口感绵绵
味道其实几鲜,不过$10粒贵咗啲
叫做一试无妨🥰
推荐菜色之一是冰淇淋豆腐锅,
这道料理看起来简单,但味道却非常惊艳。
豆腐锅的汤底浓郁鲜美,让人难以忘怀。
建议开始前先饮碗汤试吓
冰淇淋豆腐白汤锅以人头$78位计算
因为汤底浓郁,基本上都唔使点样点酱油
每个食材经过呢个汤底嘅烹煮之后
都能将鲜味提升
汤底内的面包豆腐及鸭血90分钟无限添加
职员会时不时前来添加
鲜甜蔬菜盘相当有份量,吃到尾声,还有水蜜桃沙冰,十分解渴,还可以添加呢!
无老锅 (铜锣湾)
地址 : 铜锣湾登龙街18号V Point5楼全层