2024-07-05
试下香港首间气噗噗台式火锅店! 汤底足足有8款,可以拣鸳鸯锅或者一人一锅,无论中意食辣定唔食得辣嘅人都可以好好享受。好似我咁劲劲劲中意食辣但男朋友就一般,嚟依度食就啱啱好啦! 分咗3种任食套餐,今次试中间嘅「尚品。吃到饱」餐,100分钟任食,仲送一杯指定饮品。肉嘅份量都好多,而且仲有好多款香口小食。 当然一试推介嘅台湾麻辣鸭血汤,另一个锅就系中华豚骨汤。 等紧汤底到嘅时候,已经急不及待咁冲去自助区。自助区系任何餐都可以食,一个大雪柜入面喺超过50款台湾火锅必食配料,有菜、菇、丸类、粉丝依啲常见项目之外,仲有比较少见而我好爱嘅莴笋!! 莴笋同埋豆卜对我嚟讲系肉类以外同麻辣最夹嘅组合,当然要夹多啲! 而熟食区就有卤水小食、炸物、关东煮同埋系机器上面翻转紧嘅台湾肠! 已经忍唔住先夹两条落碟然后冲返位食。(记得生熟食物要分开放!) 依个时候汤底已经送到枱上! 好多辣椒系汤入面浮浮沉沉,锅里面仲有好多麻辣鸭血系度,而且唔够喉仲可以系自助区度任食麻辣鸭血。 啲肉好靓即刻夹一块入锅度先,净系放入去果下已经闻到好浓烈嘅味道,未食已经觉得好正好吸引!! 啲肉好靓,牛肉味好重,吸收埋麻辣汤好爽好好食。系依
当然一试推介嘅台湾麻辣鸭血汤,另一个锅就系中华豚骨汤。
依个时候汤底已经送到枱上!
啲肉好靓
啲肉好靓,牛肉味好重,吸收埋麻辣汤好爽好好食。系依个时间就将其他配料放入去等佢慢慢烹煮到入味,中途可以边食牛边食小食。卤水小食都好入味,最惊喜就系成湾肠,比街外面卖台式小食嘅更加好味!
而送嘅特饮我哋就拣咗珍珠奶茶同埋仙草奶茶,完完全全就系我最爱嘅台式手摇店味!! 第二杯开始都只需要$8,好饮到就算店内罐装饮品都系任饮(而且数量都唔少),都会忍唔住想要续杯。仲唔止奶茶,全系列台湾手摇饮品(水果茶、奶盖)都有,饮品仲提供外带,完全就系被埋没的台式手摇店!
而且价钱都好公道,职员都好友善,会主动嚟加汤。经过今次之后气噗噗已经成为最喜爱台式火锅店之一!