自从食过深圳既烤鱼,对烤鱼一直念念不忘。香港都愈来愈多呢类型既烤鱼,今晚行过长沙湾见呢间新开,睇下有无深圳果d咁好食🤤入面装修都有用心画左d壁画座位都阔落。店员都好热心,会介绍边款鱼适合咩味道。我们点左酸菜蒜香烤鱼 (配桂花鱼) 微辣份量几大,个酸菜汤底几浓,唔系好酸,蒜香味较突出呢度既辣比较辣,微辣对我们岩岩好。桂花鱼好滑好厚肉😍店员仲拎左条鱼出黎比我们睇真系好大条,好新鲜生猛💦个鱼肉食左成餐都好滑,完全唔老。另一个锅点左 香辣烤鱼(配江团鱼)小辣呢个望落都觉得火辣🌶开头唔系太辣,点知愈食愈有味,真系好香辣😍正🌶 呢个鱼虽然都系煎过,但配呢个香辣个惹味程度更高个皮好香,真心好食,而呢只江团鱼对比下肉冇咁厚。配料方面火锅宽粉,呢个面真系万能key ,配乜汤底都好夹,好爽口弹牙。手工面呢个要推荐👍🏾👍🏾👍🏾好好食,面质好弹牙。原来店主自己整😯真系必点📝小食方面源味口水鸡🐓个汁好正宗既感觉,鸡都入味同滑👍🏾饮品方面健康爽芒好fresh 💦芒果味好浓,唔会太甜,饮落好舒服🍃

入面装修都有用心
画左d壁画
座位都阔落。店员都好热心,会介绍边款鱼适合咩味道。

我们点左酸菜蒜香烤鱼 (配桂花鱼) 微辣

份量几大,个酸菜汤底几浓,唔系好酸,蒜香味较突出
真系好大条,好新鲜生猛💦个鱼肉食左成餐都好滑,完全唔老。

另一个锅点左 香辣烤鱼(配江团鱼)小辣

个皮好香,真心好食,而呢只江团鱼对比下肉冇咁厚。

配料方面

手工面

小食方面
源味口水鸡🐓

个汁好正宗既感觉,鸡都入味同滑👍🏾

饮品方面
健康爽芒

好fresh 💦芒果味好浓,唔会太甜,饮落好舒服🍃