2023-07-09
❤️🔥❤️🔥❤️🔥众所周知九龙城有「小泰国」之称,暂时唔得闲去泰国,但又好想食泰野过吓口瘾嘅朋友仔一定要试下呢间泰国餐厅!「Thai Hot」由泰国人打理,菜式都好正宗地道!我要🤤性价比高!店外长期有人排队等入座,店内环境逼夹,不过table turnover 速度快,都唔需要等太耐。店内冷气强劲🥶 绝对解暑!店员态度热情❤️🔥👅泰仔生虾 $ 99大大只噶生虾刺身,肉质爽口弹牙!有成堆冰系底冰镇住,食到最后都keep 到咁cool!!!重点系啲库克真系好大只,一啖都食唔晒,夹埋生蒜一齐食,真系好正!👅泰式烧鲫鱼$ 159平时喺街市见到𠮶啲鲫鱼都冇咁大条,两个人都差啲食唔晒!厨房已经预先将鱼骨肉分离,方便客人食肉👍啖啖鱼肉,鲜甜又唔腥😋👅蟹肉炒饭$ 79喺泰国食过蟹肉炒饭之后,返嚟香港食过𠮶啲都唔好食😫呢碟炒饭绝对系好食过泰国𠮶啲!必点🤩🤩🤩睇落去平平无奇,但入边有超级多大大粒嘅蟹肉🦀️!炒饭够干身,粒还粒,又唔会落太多油! 好有锅气!👅泰式猪颈肉炒椰菜苗 $79食肉兽都钟意食噶菜式,皆因有炭烧猪颈肉一齐炒,感觉上食啲菜会健康啲😆但系真系炒得好好味😋👅 泰式冻奶茶食泰菜点可以唔叫番杯奶茶饮
👅泰仔生虾 $ 99
👅泰式烧鲫鱼$ 159
👅蟹肉炒饭$ 79
👅泰式猪颈肉炒椰菜苗 $79
👅 泰式冻奶茶
食泰菜点可以唔叫番杯奶茶饮下呢!甜度爆灯!冰度爆杯!完全系泰国嘅味道🤣一啖饮落去透心凉,冻到个脑都freeze埋😆😆😆店员见我哋食饭期间要起身让位俾人行过咁辛苦,就免费请我哋饮多杯奶茶以表谢意🤤真系好Nice啊🤭
▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️
泰仔美食 (九龙城)
📍九龙城九龙城南角道30-32号地下