2019-05-23
谂起食泰国嘢第一时间就会谂起嚟九龙城,发现九龙城好多好食嘅泰国小店都不错,今次就试吓出名嘅小曼谷,因为今日一早就来到唔使等位,因为平时行过都见到好多人喺度等.他们其中一个特色就系假期会有live Band,听住音乐食泰国菜觉得自己好似置身于渡假之中,绝对系非常好的!咖喱炒虎虾,虎虾够大只,份量也不少,咖喱真系好好味,辣味同椰汁味均匀适中,最重要就要配蒜蓉包,绝配!烧安格斯牛扒,平时西餐就食得多,泰国食烧牛扒第一次,觉得点左啲辣酱真系特别好食,辣汁能够带出牛肉嘅肉味,加上烧过好香!明炉香柠汁桂花鱼,平时食乌头就食得多,侍应介绍我哋食桂花鱼,鱼肉会比较滑亦都系啖啖肉。果然不错,桂花鱼虽然系贵少少,但系真系滑好多,下次真系要识得叫椰皇沙冰,椰青波波,10分清甜,原汁原味!
椰皇沙冰,椰青波波,10分清甜,原汁原味!