2019-12-22 281 浏览
最近系公司附近 发现左呢间小店 好少可 终于有唔系连锁式既台饮店! 所以同同事决定一人一杯试下 : ) 一落单, 惊觉要讲国语, 原来老板老板娘都系台湾人!! 黎香港开左呢间小店 想将正宗既台湾味道带比香港人呢! 听到佢地呢个理念 心里面对饮品特别有期望 拣左好耐 .. 因为实在好多款都想试 最后就拣左 我爱的 芋头鲜奶 $30 (去冰) 因为想试试店家最原本既味道, 所以无转到甜度呢 卖相望落平平无奇, 无花巧花纹, 纯白色带浅紫, 好似一杯普通既牛奶咁 但系一饮就觉得喜出望外! 用既系鲜奶, 奶香特别浓郁, 而且口感顺滑 然后 芋头蓉好幼滑 !!芋头味好香好天然, 成杯都好正, 我未试过咁快饮完一杯野 绝对系令人想encore的一杯!! 同事拣既系 黑糖珍珠鲜奶 $30 (去冰) 一样系无改甜度, 估唔到都唔会过甜 !! 呢个都几惊喜 (虽然我只系试得一啖…) 因为平时呢杯多数都系会偏甜, 但系呢一个拿捏得好好啊~~ 另外, 珍珠都好烟韧, 好好咬~ 黑糖味突出!! 觉得整杯个程度都拿捏得几好 本身已经觉得有连锁以外既饮料店系好好, 估唔到仲要系高质素, 价钱亦都set得
最近系公司附近 发现左呢间小店
一落单, 惊觉要讲国语, 原来老板老板娘都系台湾人!!
黎香港开左呢间小店 想将正宗既台湾味道带比香港人呢!
听到佢地呢个理念 心里面对饮品特别有期望
拣左好耐 .. 因为实在好多款都想试
最后就拣左 我爱的 芋头鲜奶 $30 (去冰)
因为想试试店家最原本既味道, 所以无转到甜度
芋头鲜奶
但系一饮就觉得喜出望外!
芋头鲜奶
用既系鲜奶, 奶香特别浓郁, 而且口感顺滑
绝对系令人想encore的一杯!!
黑糖珍珠鲜奶
同事拣既系 黑糖珍珠鲜奶 $30 (去冰)
因为平时呢杯多数都系会偏甜, 但系呢一个拿捏得好好啊~~
黑糖珍珠鲜奶&芋头鲜奶
本身已经觉得有连锁以外既饮料店系好好, 估唔到仲要系高质素, 价钱亦都set得合理
仲要咁近我公司!! 下次会再黎试埋其他款 : )
2019-11-29
外卖自取