2022-11-20
早前都同朋友试过呢间位置新北江商场既momo,momo无解错就应该系饺子既意思,之前就试话煎同煎既2种,俾我感觉就叫做还好啦,其实同一般饺子差不多,系有猪肉馅同鸡肉馅,格左咁耐今日老友话想挑战下d当地地道特色咁话㖞,所以今日又再黎食个午餐啦。小店其实主力系做外卖,堂食基本上只有1小张枱,再多d人就要坐出面,但始终系商场范围相对会无咁舒服同埋会比较热,所以一般都系外卖多。咖哩鸡烤麦饼套餐先讲讲咖哩就比较水汪汪果种,有d鸡肉同薯仔粒,咖哩味少少唔太重,都唔会好辣,烤麦饼就比较薄身,同埋不算好热,可以撕开再包住d咖哩鸡薯仔黎食,比较似上网睇人介绍印度小食果种,感觉几正宗,但我个人比较钟意浓d既咖哩同埋厚少少既Naan,所以觉得一般d,另外套餐跟饮品只有罐装汽水选择。烤鸡柠檬饭呢个饭列左做配菜类所以无餐跟的,比较奇怪,饭系用印度米,食之前加少少柠檬汁,又几夹,烤鸡烤得几香口,唔会好干,面头加左d绿色既酱,唔系太食得出系咩酱,但都ok,呢个饭比较容易接受。panipuri今日既重头戏黎啦,其实老友今日黎就系想挑战佢,呢样系印度好常见既街头小食,睇过好多youtuber都挑战过,钟意既话佢好食,唔
咖哩鸡烤麦饼套餐
烤鸡柠檬饭
panipuri
今日既重头戏黎啦,其实老友今日黎就系想挑战佢,呢样系印度好常见既街头小食,睇过好多youtuber都挑战过,钟意既话佢好食,唔钟意既接受唔到,今日就到我地黎试,先介绍下系咩黎先,其实系一个炸空心球入面加d薯仔同洋葱,再加d绿色既薄荷水,其实如果就咁食个饼就好容易接受既,仲几好食tim,但加左d薄荷水就即刻升左做高难度,闻落臭臭地,食落起初有阵怪味,跟著会有一阵辣味,非常复杂,又要讲返句干净又卫生呀,有兴趣既朋友不妨挑战下。
整体黎讲食过2次既感觉叫做还可以啦,唔算话好好都不算差,系天水围黎讲叫做比较少有既正宗中东菜,算系一种特色,堂食环境就一定唔会坐得舒服,外卖会比较好,价钱方面我就觉得算比较进取,拍得住装修有堂食既中东餐厅,偶尔食下都ok既。