2022-06-30
夏天热辣辣又冇咩胃口,食泰国野就一流,又酸又辣又开胃🤤🤤今日去咗朋友公司附近嘅泰国餐厅食晚饭,佢个装修好特别,入面有由几架泰国嘅嘟嘟车当系座位,好鬼过瘾🚚不过,座位唔算多又超好棒场客,建议大家记得book定位去食,如果唔系真系可能要等一阵🤣🥭🧋泰式奶盖芒果沙冰+泰式奶茶天气热辣辣,忍唔住要嗌杯沙冰饮🥵 去亲泰国餐厅都一定会叫芒果沙冰,呢间嘅芒果沙冰绝对唔系用糖水沟出嚟𠮶种,味道系好香甜嘅芒果味道🤤 必叫! 朋友叫咗杯泰式奶茶,虽然味道比较甜不过就好香好滑好似泰国饮𠮶种咁样,但又唔系死甜,正呀!🥘泰式大头虾冬阴功去到泰国舖就一定要饮冬阴功,呢个冬阴功比泰国饮过种冇咁辣,易入口啲🤤入面有好多唔同嘅海鲜,好值得叫,两个人share刚刚好😌🐷泰式烧猪颈肉呢个猪颈肉烧得好脆口,加上佢俾个炉一直笑住,可以暖住令啲猪颈肉唔好冻咗「鲸」油,超级贴心🥗马拉盏炒通菜味道刚好,唔会太咸太浓味~🍚🍳泰式肉碎煎蛋饭肉碎炒得好惹味,捞埋半生熟嘅煎蛋蛋汁🤤🤤 真系会一啖接一啖🧚🏻♀️总结:呢间泰国嘢食都好高水准,份量都比较大,我同埋另一个女仔朋友都食唔晒🫣🫣🫠贪心嘅我哋,见到隔篱枱嘅明炉乌头好正,下次一定要试佢!
🥭🧋泰式奶盖芒果沙冰+泰式奶茶
🥘泰式大头虾冬阴功
🐷泰式烧猪颈肉
🥗马拉盏炒通菜
味道刚好,唔会太咸太浓味~
🍚🍳泰式肉碎煎蛋饭
肉碎炒得好惹味,捞埋半生熟嘅煎蛋蛋汁🤤🤤 真系会一啖接一啖
🧚🏻♀️总结: