2018-05-05 2242 浏览
天天海南鸡饭黎左香港,本来想衬试业期间试一试系咪同新加坡嘅味道一样,但谂起新开张一定会好多人嘅关系,都系决定转场~加东就系其中一间味好贴近新加坡嘅海南鸡饭~星期五嘅lunchtime都坐满人,大约等左20分钟先有4人台。原本都争扎左过想点喇沙加海南鸡饭双并 $98,不过好似唔太化算,明明两样都系迷你size,但价钱差不多贵双倍,所以最后就点个海南鸡饭 $58,再将鸡汤转肉骨茶$20,咁样又满足到我嘅贪心,又乎合经济效益,哈哈!呢一个午餐好丰富吧~ 海南鸡仲系一客嘅分量,净系食鸡都够饱啊!海南鸡好滑好软,唔会干争争,就连鸡胸都唔嚡。加上上面淋左少少酱汁,的确系画龙点睛,系新加坡嘅味道~肉骨茶味道比较淡,可能我系钟意黑蚊蚊超浓药材味𠮶啲啦。不过油条同豆卜都非常入味,另外排骨亦好冧,都算唔错啊!最后值得一提嘅系职员嘅服务态度真系非常好,反应好快,又满足客人嘅需要,无论系食物质素同职员嘅服务都值得再黎啊!

海南鸡饭

肉骨茶