2019-10-01 65 浏览
平时都黎开沙田城门河呢边架喇,见今日得闲不如食埋个饭先返去。附近有好多细细地既餐厅同小食店,见呢间多人推介就试下呢间啦入到去装修唔错架,又唔系话好有台湾feel,但系比到种舒舒服服既感觉都唔错!今日可能平日既7点几时间就无咁多人唔洗排队喇餐牌有好多好地道既台湾野食,但系得两个人同埋又唔系好饿既关系就决定叫小D就够最后就叫左红烧半筋半肉牛肉面($65)、肉松芝士蛋卷($38)同埋一碗台妹爱遇($25)。要左粗面,面质几好,唔会话太淋太硬。汤都唔差,但略嫌唔够浓。不过半筋半肉要赞啦 好好食,肉好淋,筋又唔会硬,岩岩好又入味。 肉松芝士蛋卷我都觉得几好食,但系肉松其实太多,食唔哂觉得有D哂,同埋太多肉松反而无咁好食。台妹爱遇呢碗野够哂特别,有珍珠有桃胶有芋圆有柠檬爱玉!有哂我最中意既配料,呢碗野值得食啊!又唔贵又有特色,好正下次黎会再食多次!总括黎讲,呢间台式食店系香港黎讲都算地道同好食架啦! 推介比大家经过可以黎试下!

好好食,肉好淋,筋又唔会硬,岩岩好又入味。
下次黎会再食多次!
2019-09-23
  • 红烧半筋半肉面,台妹爱遇,芝士肉松蛋卷