2022-07-29
十二味朋友啱啱搬咗入启德,今日去探下佢顺手食个晚饭。咁啱我地两个都钟意食鱼,就系拣咗楼下既十二味。😍😍餐厅非常宽敞,加上一排大窗,空间感好够大,完全冇背贴背既压迫感,非常舒服。由于每枱都有叫酸菜鱼,实在太香,我都都忍唔住要落单啦。😋😋呢到系用手机落单架,非常方便。呢到除咗酸菜鱼之外都仲有好多选择,有回锅肉,口水鸡,麻辣香锅,尖椒皮蛋及各式各样既小食等等。选择好多,虽然大部分都系辣既,但佢有唔同辣度比大家选择,非常贴心,唔食得太辣既话可以拣小辣就唔怕食唔到啦。😊😊酸菜鱼上枱已经闻到好香,香料味好突出,雪白既鱼肉未食就知佢好滑溜。酸菜鱼材料一啲都唔马虎,除咗酸菜同鱼之外,仲有香菇,萝卜,莴笋等等。整体鱼肉好嫩滑,酸菜好醒胃,料头索晒汤汁既味道,系一道好正宗既酸菜鱼。👍👍土豆丝系一度我自己好钟意食既菜,加咗生蒜,适量既麻油同醋,好香又令胃口大开。土豆丝非常爽口,做得好唔错。❤️❤️我地叫咗一杯芒果梳打,芒果味恰到好处,而且非常解暑呀! 😄😄最后我地叫埋红糖糍粑。新鲜炸出黎既糍粑外皮香脆,入面软糯,配上红糖同黄豆粉,真系食唔停口呀!😝😝