2024-06-01
话说同Lisboy去完影学生相😍即刻嚟到呢间好出名嘅寿喜烧专门店食日本料理🎌呢间小店用具好精致,全部都系made in Japan😍啱晒崇日嘅大家🇯🇵🍽️ 日本A5黑毛和牛寿喜烧套餐我哋叫咗呢间舖好出名嘅A5黑毛和牛寿喜烧套餐😝一上枱会有两支汁,一支系清汤一支系寿喜烧汁,仲有传统生食鸡蛋,跟住就有一个野菜盘,接着当然系主菜A5黑毛和牛寿喜烧,成个排场都好劲☺️啲嘢多到要有个架上下咁摆放,和牛油脂分明摆喺上面对住我闪闪发光咁样✨事不宜迟,侍应会帮我哋用和牛嘅油脂开炉,再加埋洋葱同埋寿喜烧汁,滋滋喳喳声好吸引!最后我哋慢慢放入和牛,10秒钟左右即刻拎上嚟再看看蛋汁😋哗~真系够晒柔嫩入口即溶!食完和牛之后就开始落清汤,加埋其他配料食个热辣辣嘅汤锅,肚饱饱好满足~🍽️ 美国安格斯Prime顶级牛板腱食肉兽嘅我哋当然要追加番一个牛板腱先够喉,呢个牛有重嘅牛肉味,同头先食嘅和牛好唔同🥰今次真系一次过满足晒两个愿望!🍽️ 稻庭乌冬虽然个野菜拼盘都有日本葛丝,但都加咗个稻庭乌冬比Lisboy食😍 连埋啲寿喜烧汤汁,成个乌冬入晒味,烟烟韧韧咁样,Lisboy同我哋都食到舔舔脷😋
🍽️ 日本A5黑毛和牛寿喜烧套餐
🍽️ 美国安格斯Prime顶级牛板腱