2008-01-24
本人住系加藤料理对面, 食店初开时, 我地一家人同隣近亲友都会经常去帮衬. 因为都系屋企附近所以一家人都著住街坊装咁去食野. 个老板娘似乎睇我地唔起㖞, 埋左单之后, 我地系另一个门口走, 因为近d屋企, (而家已经封左呢个门口), 个老板娘就追出黎闹我地唔埋单, 我地就话埋左单, 佢d伙计话比佢听客人埋左佢就连一句唔好意思都唔讲就番左入铺头, 劲火滚罗!! (1) 佢唔搞清楚就话人无比钱(2) 狗眼看人低, 著得普通d姐, 唔会食霸王餐既(3)自己搞错, say sorry都无!!!我d亲戚去帮衬都系一肚火罗...个老板娘一尾就推介佢地食d贵野, 但系我地d街坊只不过懒煮饭去食d普通野医下肚姐, 我亲戚就order拉面呀, 寿司呀咁, 个老板娘当堂黑面, 仲单单打打暗示我亲戚食唔起贵野, 我亲戚都话以后都唔帮衬!!!我系日本留学过年半, 本来好欣赏加藤既拉面, 因为系香港真系好难食得番日本果只味, 又好开心就系屋企楼下, 但咁既服务态度真系请我都唔食!!!食客系有尊严既, 老板并唔系大晒架!!!!
食客系有尊严既, 老板并唔系大晒架!!!!