餐厅: 馬拉公公
资讯:

2022-12-20 216 浏览
#屯门 @mala_grandpa屯门友介绍一家正宗槟城菜给我, 叫我路过一定要试试! 好吧, 我就专程路过试试, 是否佢讲得咁好味先! 👨‍🍳一去到就问老板有咩推介, 老板表示原材料都来自马来西亚制造, 阿公都来自马拉, 希望将当地风味带嚟香港, 等香港人试试正宗槟城风味! 叫我必试虾面及亚参叻沙! 🦐福建传统海鲜虾面 $49 ~ 有虾、豆卜、鱼片、鱼蛋等! 正宗的油面拼米粉! 鱼片超大块, 豆卜吸收汤汁, 好有咬口! 虾新鲜又弹牙, 开边去肠好贴心, 又干净! 🍜亚参酸辣海鲜叻沙米线 $49 ~ 有虾、鱼片、鱼蛋、半只蛋等! 曾被入选为全球50大美食的第7名, 汤底以淡水鱼熬制, 米线幼滑, 汤头浓郁, 仲有新鲜菠萝, 鱼蛋好弹牙, 无腥味, 好赞! ☕️当然怡保白咖啡 及 马拉拉茶是不能不饮的! 主食加配饮品半价, 每杯只需 $9, 味道香浓, 虽然有糖但唔太甜, 好幼滑顺喉, 赞!
#屯门 @mala_grandpa