2016-09-28
今日有朋友黎揾赖生整野,整完野梗系一齐食个lunch啦,咁赖生就带左佢去食间地道既泰国餐厅!佢系洪水桥一间小小既餐厅,系停车场附近既,咁佢舖头ok既,装修就一般啦,但胜在佢d枱系大长枱,如果成班fd一齐食都几方便倾计!呢度lunch好抵嫁! $38有饭/炒面类,$28有2𩠌汤面,系包埋冻热饮嫁, 而且系龙眼冰果d㖞!超抵!今次lunch我地叫左1) 海南鸡饭 $38 (5星)- 个油饭就咁食已经超好食,够晒入味!- 鸡够滑,而且冇乜骨,配饭食又得,配个辣酱食仲更惹味- 饭就唔好沟辣酱啦,会咸左dd2) 海南鸡猪扒金边粉加底 配 冬荫功汤底 $28+3+5 (4.5星)- 加底真系好值,成碗满满的,岩晒男士们- 海南鸡一样够滑,但被冬荫功盖过了- 猪扒炸过够香,可惜系放汤淋左少少- 冬荫功好足料,香叶椰汁蕃茄都好足,食得出煲左好耐,但个人觉得可以辣番少少,不过值得加嫁! 赖生连汤都饮埋!3) 芝士虾饼 $68 (3.5星)- 都炸得弹牙既,但咬落去唔系实心既,有d空心- 芝心既,不过芝士可以多dd, 而家到喉唔到肺整体价钱合理! 可以再战! 赖生会带妳黎嫁,屈小姐#食到好西总会先想起妳
今次lunch我地叫左
1) 海南鸡饭 $38 (5星)
- 个油饭就咁食已经超好食,够晒入味!
- 鸡够滑,而且冇乜骨,配饭食又得,配个辣酱食仲更惹味
- 饭就唔好沟辣酱啦,会咸左dd
- 加底真系好值,成碗满满的,岩晒男士们
- 海南鸡一样够滑,但被冬荫功盖过了
- 猪扒炸过够香,可惜系放汤淋左少少
3) 芝士虾饼 $68 (3.5星)
- 都炸得弹牙既,但咬落去唔系实心既,有d空心
- 芝心既,不过芝士可以多dd, 而家到喉唔到肺
整体价钱合理! 可以再战! 赖生会带妳黎嫁,屈小姐
#食到好西总会先想起妳