2024-01-15
今次揾食揾到去尖东喇🤘🏻🤘🏻呢排真系好想食泰国嘢,入到去职员有介绍吓餐厅有咩好味推介,倾倾吓先知老板原来喺泰国生活咗十几年,依间泰国餐厅好多食材都喺由泰国新鲜运到,菜色都系老板自己设计,咁就真系要试吓🥢 招牌船河 配龙眼冰 💰$118招牌船河有得拣猪肉或者牛肉,咁我就拣咗牛肉,牛肉就有两片,大片得嚟又好淋,仲有两粒猪肉丸同一啲炸猪皮,汤底好浓郁,配咗正宗泰式汤粉,汤粉好挂到汁,啱晒重口味嘅朋友仔。龙眼冰有好多龙眼肉,甜度适中,午市跟餐拣龙眼冰系唔使另外加钱🥢 黄咖喱鸡饭 配泰式奶茶 💰$108黄咖喱够鲜黄色,多汁,咖喱味唔辣而香浓,鸡肉唔韧,配菜有甜椒、薯仔、洋葱,望落颜色都会丰富啲。泰式奶茶茶底好香,系正宗嘅泰国奶茶味道,甜度适中,午市套餐餐饮都可以选择泰式奶茶,唔需要额外加钱🥢 飞天通菜 💰$78通菜份量好大份,好够镬气,辣度系小小辣,因为落咗面豉酱所以个酱汁偏甜,但同时有啲炸蒜同辣椒炒香所以个通菜都够惹味下次去要试埋镬气鸡肉炒河粉、泰沾面、咖喱炒蟹🤤🤤
🥢 招牌船河 配龙眼冰 💰$118
🥢 黄咖喱鸡饭 配泰式奶茶 💰$108
🥢 飞天通菜 💰$78
下次去要试埋镬气鸡肉炒河粉、泰沾面、咖喱炒蟹🤤🤤