2024-03-13
呢日出开中环,同朋友本身谂住平平地喺Basehall入边既Food Court求其食,点知见到呢间泰式餐厅,之前喺将军澳都食过一次,觉得都几好食于是就决定食呢间,最后都叫得多一啲都唔求其🤣▪︎Thai Boat Noodle $68💰▪︎Thai Lemon Water +$20💰朋友叫左鸡肉船面同泰柠水,船面汤头浓郁,明显既九层塔香,而且好多芽菜、洋葱等配料,每一啖既口感层次都好丰富,仲有脆卜卜既炸猪皮(っ˘ڡ˘ς)▪︎Pineapple And Seafood Fried Rice $128💰▪︎Thai Coffee +$20💰成碟份量好多,而海鲜有鲜虾、鱿鱼同青口,每款食落都好鲜甜,伴碟仲有大大旧菠萝,好香甜解腻ς(⑉´ᯅ`⑉)而冻泰啡好香滑,但就略嫌甜左少少,建议叫少甜🫣▪︎Thai Stule Spicy and sour Chicken Feet Salad $78💰食泰国菜点可以唔食泰式凤爪🤤酸辣开胃,味道调得好正宗,而且份量颇多😋▪︎Stir Fried Morning Glory $72💰又系一道食泰国菜必叫🤣通菜味道咸香带辣非常惹味
▪︎Thai Boat Noodle $68💰
▪︎Thai Lemon Water +$20💰
朋友叫左鸡肉船面同泰柠水,船面汤头
▪︎Thai Coffee +$20💰
而冻泰啡好香滑,但就略嫌甜左少少,建议叫少甜🫣
又系一道食泰国菜必叫🤣通菜味道咸香带辣非常惹味