2024-07-10 787 浏览
位于观塘既「翟道翟✨」,绝对系你寻觅泰国菜嘅必到之选!🤩 呢间餐厅由正宗泰国厨师主理,菜式正宗够好味,完全俾你感受到泰式风味。首先推介嘅就系「清迈辣肉碎生菜包」🌶️。肉碎嘅辣度刚刚好,配合新鲜嘅生菜,既开胃又健康,完全唔会感到腻口。香口嘅肉碎配上新鲜嘅生菜,绝对系一绝妙组合。另外,「湿炒牛肉河粉」🍜都系我喜爱嘅一道主食。河粉Q弹爽口,有口感嘅牛肉充满了泰式特有嘅香料气息,滋味无比。「青咖哩鸡配薄饼」🍛就系正宗泰国菜嘅经典代表之作。浓郁香滑嘅青咖哩配上Q弹嘅薄饼,互相衬托,简直就系绝配!🤤最后要推荐小食系「香茅鸡翼」🍗。软嫩多汁嘅鸡翼,散发著浓郁嘅香茅香气,绝对系泰式风味嘅精髓所在。总括嚟讲,「翟道翟✨」绝对系寻觅正宗泰国菜嘅不二之选!由于菜式正宗又够味,更配合着优质的服务,令你完全融入咗泰式风情之中。👍