2023-07-12
【秘制烤焗牛肋骨】🔥呢间湘菜小店系铜锣湾度,好近地铁站,行过去只要5分钟!佢哋个湖南菜好出名,特别系个招牌菜─秘制烤焗牛肋骨。佢个牛肋骨喺一个铁锅度,底下仲有个火炉,系咁做嘅就系为咗保持佢嘅热度。你一啖啖落口,个肉系好嫩好多汁,仲有辣椒、洋葱碎同埋青豆。𠮶啲小菜真系劲辣又唔会辣到喉咙!如果你钟意食辣同埋烤焗嘅滋味,呢道菜绝对系你唔可以错过嘅!🌶️【瑶住蛋白炒饭】🍚呢度仲有一道令人惊喜嘅菜─瑶住蛋白炒饭。佢系一个混合咗中式炒饭同湘菜嘅菜式,绝对带俾你一个新嘅味觉体验!佢个炒饭特别之处就系用咗瑶柱同蛋白,所以炒饭个质感好轻盈细致。每粒米饭都飘散住瑶柱嘅香气,一咬落口个感觉好滑顺。瑶住蛋白炒饭个锅气都好足,饭菜都热热地送到你口里。唔论系做主菜定系配菜,呢道炒饭都系一个好满意嘅选择!🍳【红糖糍粑】🍡嚟到呢间湘菜小店,我哋当然唔可以错过佢哋嘅甜品!佢哋嘅红糖糍粑绝对系一个唔可以错过嘅甜点!一份有7条,每条炸到金黄色,微微有焦香味。一口咬落去,你会发现佢地外脆内软,好好味。炸嘅糍粑有香气,入口之后就散发出丰富嘅米膏香味,同时都有个脆脆嘅口感,真系好吸引。最特别嘅系,你仲可以将红糖沾住佢一齐食,增加啲
【瑶住蛋白炒饭】🍚
【红糖糍粑】🍡
一口咬落去,你会发现佢地外脆内软,好好味。炸嘅糍粑有香气,入口之后就散发出丰富嘅米膏香味,同时都有个脆脆嘅口感,真系好吸引。最特别嘅系,你仲可以将红糖沾住佢一齐食,增加啲甜蜜嘅风味。呢道红糖糍粑甜而唔腻,完美结束你嘅湘菜盛宴!🍮
呢间湘菜小店唔单止以湖南小炒、凉菜同炖汤闻名,佢哋对于每道菜嘅用心同水准真系令人感受到。唔论你系湘菜爱好者定系辣味控,呢度都可以满足你嘅味蕾,令你回味无穷。唔洗担心去到好远,佢哋系铜锣湾中心,交通好方便。就算平日夜晚,都好多人,VIP房间都挤满咗。相信我,一试过佢哋嘅美食,你都会成为佢哋嘅常客,因为佢真系好正啊!👍🏻