2024-08-16
都市乐喺韩国🇰🇷系饭盒既意思,希望为忙碌既都市人送上正宗既韩式🇰🇷家庭料理😜 呢到既全部菜式由朴妈妈主理,坚持手工制作,有传统既韩国🇰🇷风味,又会尝试唔同既fusion组合,真系有心思又好食😋(5 😍 系满分,🤩系半分)炙烧牛肩胛肉配饭 🔥🐮🍚 - $168 (好味指数:😍😍😍😍🤩)啲牛肩胛肉🐮系牛🐮前腿上面既部分,有腌过先拎去烧🔥,够晒入味,味道香甜惹味,牛味🐮浓厚,口感幼嫩弹牙唔会韧,而且烧过🔥之后油香更加突出,又有焦香~ 亦有几多旧,啖啖肉咁啱晒捞饭😋炸酱墨汁意粉 🦑🍝 - $98 (好味指数:😍😍😍😍)平时炸酱同墨汁🦑都分开试过,第一次试呢个mix埋一齐既fusion组合😂 颜色鲜亮,啲炸酱质地浓稠,香浓惹味带啲微甜,亦有好多有咸香又爽口既猪肉粒🐷 连埋本身墨汁既鲜味,感觉几有层次~ 而且用意粉🍝替代面几有新鲜感,滑溜弹牙又挂汁几好食🤤炸紫菜卷 🔥🍥 - $48 (好味指数:😍😍😍😍🤩)炸紫菜卷🔥🍥系经典既韩式小食🇰🇷 炸到金黄色咁,唔会感觉好油腻,炸皮够薄,质感酥脆,有埋紫菜更加香口又唔会腍晒~ 入面就包左滑溜Q弹既粉丝,口感几丰富同好食🤤蜜桃伯爵冰茶 🍑🧊☕️ - $38 (
(5 😍 系满分,🤩系半分)
炸酱墨汁意粉 🦑🍝 - $98 (好味指数:😍😍😍😍)
炸紫菜卷 🔥🍥 - $48 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
蜜桃伯爵冰茶 🍑🧊☕️ - $38 (好味指数:😍😍😍😍)
食完热辣辣既野食,整翻杯冻冰冰既冰茶🧊☕️几正🤤 蜜桃🍑既果味清新自然,亦有少少果粒,味道香甜带啲微酸,配埋带有佛手柑香味、味道醇厚既伯爵茶☕️,味道温润,又可以解腻解渴
小食 (好味指数:😍😍😍😍)
薯仔丝🥔 清凉爽口;蛋卷 🥚质地厚实,味道清甜;南瓜🎃味道香甜,质感绵密软糯;凉拌菠菜 🥬清新,质地软嫩多汁;泡菜 🌶️🥬清新爽口,酸酸辣辣🌶️,可以消济开胃;芽菜滑溜爽口,全部都几好食😋
好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩