2021-01-14
都有一段时间冇嚟过沙田啦,本身沙田都系好好行好多商场好多嘢食!但系发现最近多咗好多新的食物进驻了。所以专登揸车过嚟食嘢顺便行吓.今次就拣咗呢一间香港味道的餐厅。上网见到啲人介绍佢哋嘅叉烧特别好食,睇相已经流晒口水。我哋今次就系嚟食午餐,午市时段亦都有多款选择,$50-$60就有得食.当然主要梗系食烧味饭啦!餐厅装修简约,唔老土,有别于传统烧味店。但系佢哋嘅烧味的确系传统味道必食就系正宗暗然销魂饭,他们的叉烧肥瘦适中,味道浓,配埋半山熟煎蛋非常一流.而且很香另外一样我哋就叫咗干炒牛河,其实都挣扎食多个烧味定系食个炒河呢,见到佢哋张相亦都流晒口水,佢哋嘅干炒牛河有少少日式。令味道层次更丰富最后忍唔住都叫多份双拼烧味,切鸡加烧鹅。我非常肥美多汁。他们的烧味系值得一赞!