2024-12-22 0 浏览
一直都好钟意食章鱼烧,但系香港一直都冇好好食嘅分店,今日朋友介绍话呢间唔错,同日本差唔多,咁就一于嚟试吓啦。呢度嘅章鱼小丸子有好多口味选择,本身我谂住试过激葱嘅章鱼小丸子,但系朋友唔钟意食葱,咁就一于试蟹籽小丸子同埋Wasabi小丸子啦。排队嘅时候呢间舖头已经好多人一齐排队,所以大家如果想试嘅话一定要早啲嚟啊。我认为最抵赞嘅就系蟹籽章鱼小丸子,因为佢有红色鞋子同埋绿色鞋子,食落好食之外,连打卡都好靓。而我觉得最好食嘅蟹籽小丸子系因为佢嘅蟹籽份量好足够,而且章鱼小丸子嘅皮又唔会太厚,两样嘢加埋真系好好食越食越开胃啊。呢间小丸子又多味道,而且价钱又平,唔怪得咁多生意啦,以后就算唔系去开沙田都会嚟试吓啊。