2018-01-23
深水埗多美食好多人都知,但想食道地台湾野就好似冇咩,呢间甜圆坊正正就俾到道地既味觉俾我。今日同老婆路经此地,见门口排哂队,就俾佢吸引左排埋一份了。等左大约10分钟左右有位了,当然立即坐低睇餐牌叫嘢食。最后我哋分别叫咗以下呢啲:香酥排骨饭:用既饭系珍珠米,材料有卤肉、卤水蛋、大大块猪扒。食落味道劲似系台湾小店食既味道,猪扒热辣辣,肉质鲜嫩,不鞋口卤肉同卤水蛋想当入味油葱拌面:葱油份量刚刚好,不会太油太喊,面既份量适合女士食用,卤水蛋入味,不错不错仙草红豆撞奶;呢个好好饮,我个人十分喜欢!饮落奶味超浓,红豆又够林同粉,再加上仙草饮落口感滑滑的,口感层次一流!珍珠奶茶:珍珠奶茶正正常常,唔会太甜,不过不失桂圆莲子甜汤:内含的材料劲足料,热辣辣,饮落当然好好味,非常润喉,仲要先$25,抵呀!总汇QQ圆:内含龙眼肉同薏米莲子,材料非常足,饮落又系非常润喉,热辣辣,饮完一啖接一啖停不到。又系$25,这价钱同材料咁足真系系其他地方难找!总结:呢到无论主食,饮品同糖水都非常道地同出色,下次我会再黎试埋个小食盐酥鸡。价钱平民,用料足!值得去完再去!
今日同老婆路经此地,见门口排哂队,就俾佢吸引左排埋一份了。
等左大约10分钟左右有位了,当然立即坐低睇餐牌叫嘢食。
最后我哋分别叫咗以下呢啲:
香酥排骨饭:
油葱拌面:
仙草红豆撞奶;
呢个好好饮,我个人十分喜欢!
珍珠奶茶:
珍珠奶茶正正常常,唔会太甜,不过不失
桂圆莲子甜汤:
总汇QQ圆:
价钱平民,用料足!值得去完再去!