2017-06-24 1089 浏览
全间店净系卖烧味 虽然心入面唔系想食烧味 但见附近呢间正评最多 决心放胆一试 其实铺面亦都唔系超级干净 但系呢啲就系老香港嘅嘢 入边嘅伙记好明显系做咗几十年做街坊生意 不停同客人吹水 叫咗一个叉鸭汤濑 见到好耐冇见嘅朋友 即刻一啖咬落嚿叉烧度 真系开心到震 叉烧松软无比肥瘦适中 最正佢系厚切 非常有咬口 虽然佢d烧鸭唔系靓位 但系烧到 皮肉分离 中间嘅肥膏唔多 怕肥嘅我竟然食埋层皮 有啲近骨嘅位好劲咸 但系配埋 吸汤汁嘅濑粉 还算可以 配埋港式烧腊当独有特制汤底 认真系大满足 因为佢鸭肉太咸嘅关系下次试下烧鹅先第二日又忍唔住买外卖乳鸽 啖啖肉够新鲜阿妹话唔系雪藏货㖞唔通呢间嘢系用新鲜肉做完全冇用雪藏嘢?总之我对呢间嘢有赞无弹乳鸽味够浓不过你见佢个炉 就知道够晒正宗啦
第二日又忍唔住买外卖
乳鸽 啖啖肉
够新鲜
阿妹话唔系雪藏货㖞
唔通呢间嘢系用新鲜肉做完全冇用雪藏嘢?
总之我对呢间嘢有赞无弹
乳鸽味够浓