2022-12-22
The Chippy |铜锣湾经过耀华街见到呢间新开嘅英式炸鱼薯条店,入去试下,因为就圣诞佢哋布置得好靓,好多圣诞装饰品,仲有一件碧咸签名波衫🤣⚽️炸鱼薯条(12oz) $198第一次香港食Fish 🐟and chip🍟即叫即做,一上枱时我同朋友都哇一声,估唔到咁大份🤟🏻炸鱼外皮好薄,中间鱼的份量好多,真心好抵食!❤️仲上三种英国招牌酱料,分别系咖哩酱、牛肉酱同青豆酱,各有特色,咖喱酱香气浓郁、牛肉酱味比较浓、青豆酱好田园风味鸡肉磨菇批 $78好大个嘅鸡批,爱情觉得好松脆,入边馅料热腾腾,真系外脆内暖,好食🐣炸热狗肠 $48热狗外层好脆!入边嘅热狗好软熟,好香,绝对推荐大家要试🥰另外叫了两罐英式汽水,一罐系菠萝西有你一半系杂莓味,好好饮,唔会太甜😋汽水有四种味道俾你选择😍🌟佢哋呢度嘅材料都系由英国运送到达香港,真系可以喺呢度食到正宗嘅炸鱼薯条🤟🏻❤️同埋咁啱今日老板喺度,同佢倾咗几句好好人🥰铜锣湾耀华街18号地舖
炸鱼薯条(12oz) $198
鸡肉磨菇批 $78
炸热狗肠 $48
热狗外层好脆!入边嘅热狗好软熟,好香,绝对推荐大家要试🥰
汽水有四种味道俾你选择😍
铜锣湾耀华街18号地舖