2024-10-17
每次系荔枝角做完yoga 都经过成日见人排队__________________________👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌小店用上花纹砖饰,壁画,鲜艳嘅橘红色墙身加上温暖的木质装潢, 风格十分之异国风情座位唔算太多,四张4人台还有一张长吧台,7点已满座,气氛颇热闹虽然唔大, 但我几中意餐厅整体氛围,侍应招待又好热情,会主动推介同讲解,好warm既用餐体验.🔹西班牙冻汤Gazpacho $68西班牙冷汤传统做叉系番茄加上隔夜面包、盐、橄榄油、大蒜、醋blend埋做成既汤饮落去好酸爽开胃, 少少橄榄油同白鳀鱼提供油分同埋香味系个非常好既starter, 令人胃口大开.🔹Pan Tomato $42番茄多士极极极松脆!蕃茄够甜点汤食令蕃茄味更浓, 同打边炉点响铃食一样咁正.🔹蟹肉Croquette, 松露蘑菇Croquette $20/粒可以想像Croquette系波波可乐饼, 即点即炸热辣辣, 炸衣非常酥脆皮薄, 脆卜卜, 里面口感就滑漏软绵绵嘅口感店员好贴心咁建议你进食顺序,教你由相对淡口食到浓, 蟹肉Croquette内馅有d似cabonara,
成日见人排队
__________________________
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
🔹西班牙冻汤Gazpacho $68
饮落去好酸爽开胃, 少少橄榄油同白鳀鱼提供油分同埋香味
系个非常好既starter, 令人胃口大开
🔹Pan Tomato $42
番茄多士极极极松脆!蕃茄够甜
点汤食令蕃茄味更浓, 同打边炉点响铃食一样咁正
可以想像Croquette系波波可乐饼,
店员好贴心咁建议你进食顺序,教你由相对淡口食到浓,
蟹肉Croquette内馅有d似cabonara, 超creamy,
蘑菇微微松露香,粒粒蘑菇
两粒都好爆馅好食, 系个价位有D进取, 如果唔系一定不断encore!!
🔹Huevos Rotos Broken Egg $98
西班牙薯仔切成幼薯丝, 好幼炸到完全脆
火灸过带咸香既chorizo烟肉逼哂d油脂出黎
加埋两只半熟流心煎蛋,劲香口
幼薯条挂住哂啲蛋汁同油脂, 再加左啲唔同既herbs,
薯条索左汁都仲系好香脆
层次好丰富好咸香, 呢个真系必点!!!!!
🔹西班牙蒜油虾Gambas al Ajillo $108
新鲜虾肉爽口弹牙, 蒜油辣辣地充满橄榄油香气, 配埋非常之香脆多士, 惹味
值得一赞系蒜片炸到有蒜香,又不会overfry到有蒜既焦苦味
🔹西班牙海鲜饭Paella $258
上台已经闻到好香海鲜味
西班牙饭用热既平底锅端上,只有薄薄一层,
平铺关系特别平均受热, 每粒饭粒吸饱鲜味鸡汤和海鲜汤的汤汁
系鲜味既, 不过个人中意再收干身少少, 可能我太心急食XDD
面头有爽弹大虾、青口和蚬肉等 食得出新鲜鲜味