2021-11-16 769 浏览
经过水车馆街,呢条街短短地,但间唔中都有啲新餐厅系几好食。见到间舖面几靓,内笼又好阔落嘅食羊餐厅,望落都几有风味,于是就一试!🔹羊肉串:因为番唔到大陆食地道美食嘅关系,叫两串羊肉串过下口瘾!串烧唔会烧好耐先上枱,赞!羊肉同羊肥粒梅花间竹咁串均,一口咬下肉粒同肥粒,羊骚味唔会太浓,加埋羊油脂嘅香浓,非常配合!添上孜然粉更是一绝!🔹羊肉面(加猪肉片):羊肉够嫩滑,但就簿左少少,但胜在数量搭够。面系自家制,所以特别弹牙同香。浓底更是浓郁而不会抢喉(我饮哂成碗都唔会口渴,货真价实!)。加埋自制猪肉片,十蚊三块,猪肉味浓,应该有煎香过嘅,有啲肉扎肉,但更加厚实,值得一食!🔹金菇、莲藕串串:麻辣烫嘅形式上枱,麻味突出,食落过瘾!辣味适当,岩哂大众口味。加上少量红油,味道更香更出!加上金菇索汁!莲藕就够爽口!食少少过下瘾都几正!㊙️羊肉串!孜然粉加上羊肥粒嘅配合,食到停唔到!

㊙️羊肉串!孜然粉加上羊肥粒嘅配合,食到停唔到!
烤羊肉串
麻辣串串