2020-06-28
一直都好中意食酸菜鱼,但系香港要揾到好味又正宗嘅酸菜鱼 都唔容易今日同朋友食饭,佢推介我黎呢间厨十三老坛酸菜鱼,上open rice 睇,先知佢原来有四间分店就番朋友系湾仔返工,我地拣左铜锣湾分店,分店就系希慎后面一条街,都好容易揾上到去,见到台台都有好大锅酸菜鱼,个锅有成2块面咁大我地两个人,所以叫左份细既老坛酸菜鱼 hkd 338, 仲加左宽粉 hkd 28 同鲜腐竹 hkd282个咩都想食既女仔,仲叫左 酥炸无脸男 hkd 88 & 不开心的木耳 hkd 58当然吾少得叫返2杯靓靓野饮黎打下卡喇,我地叫左芒果风味梳打特饮 hkd 30 同 巨峰提子风味梳打特饮 hkd 28讲下食物嘅质素,酸菜鱼好正宗, 有好多花椒酸菜, 鱼肉超滑嫩,值得一赞酥炸无脸男 即系炸猪肉,好香脆,超正两杯野饮味道都恰到好处,吾会过甜下次会再encore呢度
上到去,见到台台都有好大锅酸菜鱼,个锅有成2块面咁大
酥炸无脸男 即系炸猪肉,好香脆,超正
两杯野饮味道都恰到好处,吾会过甜
下次会再encore呢度