2018-08-30
-香港有咁多越南餐厅边间先最正宗❓🤔小编有好推介🤗特别专为牛肉迷而设😏🐂位于铜锣湾的Fûhn 原来里面指HAVE FUN💃🏻是指吃得享受的意思吗⁉️👅一齐睇睇有咩好西食😋😋😋-1️⃣特色牛汤粉(L size) $108系呀你冇睇错系L SIZE🤩🤩🤩呢碗牛汤粉由L SIZE起跳仲有XL($128)丶XXL(大胃王挑战)添🤤听闻是他们家的招牌菜(必叫)‼️钟意食牛肉嘅你不可错过喔里面有生牛肉丶牛坑腩片丶牛筋片丶牛柏叶丶手打牛丸丶牛腩边 超级丰富 份量也不少💯生牛肉非常嫩滑 汤唔算超级热 所以要等一阵先全熟♨️牛坑腩片+牛筋片筋中带肉 有咬口之余亦煮得非常入味 超赞👍🏻牛丸果然是手打系唔同啲 好弹牙而且牛味重😽牛腩边煮得好淋身食得出煮咗好耐 好入味 小编最爱😻汤底方面亦非常浓郁 满满的精华Menu建议系一至二人份量👫而小编留意到在场好多男士都叫来自己食女生们可以挑战一下喔🙆🏻♀️-2️⃣小食拼盘 $98(二人份)内有越式牛油鸡翼丶手打虾饼丶春卷鸡翼好浓蒜香味🍗啱啱炸起热辣辣虾饼因为手打的关系非常弹牙🦐春卷入面包住素菜所以整体感觉唔会好油腻再配埋甜酸酱一流💪🏻-3️⃣炸椒盐软壳蟹米纸卷 $78软壳蟹不算大🦀略
1️⃣特色牛汤粉(L size) $108
汤底方面亦非常浓郁 满满的精华
Menu建议系一至二人份量👫
而小编留意到在场好多男士都叫来自己食
女生们可以挑战一下喔🙆🏻♀️
2️⃣小食拼盘 $98(二人份)
内有越式牛油鸡翼丶手打虾饼丶春卷
鸡翼好浓蒜香味🍗