2019-01-16
呢晚自己一个人食,去到湾仔呢头,记得朋友有介绍过有间日式正宗酱油拉面,咁就去试下。餐厅环境:去到间餐厅之后先发现原来呢间系一间小店,环境几有日本拉面小店既感觉,可以话系隐世拉面店,但卫生同环境都好ok的。餐厅餐牌:餐厅可以选择既食物唔多,主要分为拉面、饭同小食等等。我本身好钟意食酱油拉面,咁所以呢晚都叫返个酱油拉面黎食下。呢间餐厅佢有张order纸比你自己拣返,咁你拣完自己想食既主食之后,可以加配料同埋可以加配小食。炙酱油拉面 ($91):呢款炙酱油拉面一黎到果阵,阵香味系真系有惊喜,系好香既酱油味 (仲有名显烧过既味),除左拉面同基本既芽菜(唔记得左走)、荀同葱等等之外,仲有一大片叉烧同几粒肉粒,而糖心蛋系我自己加的,食拉面无理由唔加埋蛋(就算加钱都要加哈哈)。拉面既面质唔错,口感几好,肉质鲜嫩,其实食拉面大部分都大同小异,但呢到既拉面主要酱油真系好出色,好香好好味,同埋重点系佢炙过之后既味道好特别,系其他地方未试过,呢个价钱食呢种质素,值呀!自家制炸鸡 ($55):因为担心一个拉面会唔够饱,所以我都叫多份自家制炸鸡,味道都正正常常,不过不失,食炸鸡最重要系个酱正,咁呢间系唔错的,重
去到间餐厅之后先发现原来呢间系一间小店,环境几有日本拉面小店既感觉,可以话系隐世拉面店,但卫生同环境都好ok的。 餐厅餐牌:
因为担心一个拉面会唔够饱,所以我都叫多份自家制炸鸡,味道都正正常常,不过不失,食炸鸡最重要系个酱正,咁呢间系唔错的,重点系呢个价钱,真的非常唔错!