餐厅: 方叔叔重慶老火鍋 (太子集團中心)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-08-17 136 浏览
无论咩天气都爱打边炉😜一直都好想来方叔叔重庆老火锅,有好多分店,我地选了尖沙咀店。见食评有介绍午市二人火锅套餐几抵,所以我地选了下午时段来。环境好开扬,我地被安排近窗位置,可以望到维港景色叹住打边炉😍确实唔错坐低已经送上2碗红枣雪耳糖水😍好滋润啊午市二人火锅套餐汤底拣了双拼鸳鸯锅朋友唔食太辣所以麻辣选了普通辣🌶另一款养生花胶鸡锅先讲个花胶鸡锅好多花胶🐔鸡肉好嫩,个汤好鲜甜,我饮咗2碗先开始打边炉😋麻辣虽然拣普通辣🤣🌶但我朋友已经觉得好辣🤭怕辣都可以整个油碟点解辣的😜加蒜泥🧄加葱花,加香油捞拌的套餐食材有美国牛板腱,鲜鸭血、手打虾滑、午餐肉、稻田毛肚、 珊瑚蚌、田园菜蓝、莴笋条、武隆苕粉、红糖爆酱糍粑二人套餐咁多野食都系$398👍真心抵如果套餐唔够食仲可以额外加钱选散点 半份/一份📍我地另外散点选了鲜活海蛏(一份)放落鸡汤滚熟后更加鲜美十足,只只好饱满🤤口感烟韧套餐得一碟牛当然唔够我地食啦🦬📍散点叫多碟美国prime牛小排(半份)以上2款牛都值得食😋肉质好嫩📍再另外点个现炸豆皮(半份)新鲜炸起热辣辣趣卜卜🔥又可以好似响铃咁浸1,2秒落汤底食⏰️饮品点咗生津止渴杨梅汁唔算太甜,好解渴冲上云霄
无论咩天气都爱打边炉😜

见食评有介绍午市二人火锅套餐几抵,所以我地选了下午时段来。

坐低已经送上2碗红枣雪耳糖水😍好滋润啊

套餐食材有
苕粉、红糖爆酱糍粑
二人套餐咁多野食都系$398👍真心抵

如果套餐唔够食仲可以额外加钱选散点 半份/一份

📍我地另外散点选了鲜活海蛏(一份)

放落鸡汤滚熟后更加鲜美十足,只只好饱满🤤口感烟韧

套餐得一碟牛当然唔够我地食啦🦬
📍散点叫多碟美国prime牛小排(半份)
以上2款牛都值得食😋肉质好嫩

📍再另外点个现炸豆皮(半份)

饮品点咗
生津止渴杨梅汁
唔算太甜,好解渴

冲上云霄百香果鸡尾酒
哩个含酒精最啱我饮

俩杯都超级大杯😆真系好啱打边炉可饮到尾👍

总括餐厅各店员好亲切友善🥰
食材选料新鲜👍
值得加分点👉吃完麻辣火锅身体会一阵味不用怕😅门口位置有部火锅除味机🔫喷一喷冇哂味🤭如果怕个口有味,隔离仲有薄荷糖供应添👍

2023-08-16
  • 鲜活海蛏