2024-09-25 116 浏览
味真(沙田)❣️味真主打韩式烤肉,亲民价钱,性价比高。呢度既烤肉炉置于台旁边,有别于其他韩国烤肉店。中间腾出不少位置,坐得更加舒服😜美女店员姐姐仲会落手帮我地烧同剪埋肉,简直系帝王式享受。配菜前菜相当有特色,充满仪式感,好似去左韩国食咁🇰🇷白萝卜、沙律、莲藕、kimchi、辣菜脯、仲有在香港非常罕见的,韩国新鲜空运到港,就算系包肉都有非常多选择。🌟猪三层肉 100g 🐖腹部连皮带肉。皮、猪油、肉三层分明。油脂丰富,口感软嫩,猪肉风味特别强烈👍🏼用味道清香的茖葱裹著真系天作之合,除了解腻之余,带有酸酸甜甜仲越食越开胃。🌟猪颈肉100g 🐷猪颈肉长身好大块。肉质肥瘦混杂,看起来肥腻,但入口油脂味少,肥而不腻,十分有弹性口感,肉质又冇膻味。🌟牛肋肉 🐮颜色鲜艳带著细腻的油脂纹。入口油脂比例不高。口感嫩滑,又充满弹性,有咬口得来又唔韧👍🏼牛肉味出众,和kimchi非常合衬。🌟辣酱拌面 🍜超级大一碗,可根据喜好选择辣度。面质弹牙,加埋紫菜食解下辣😼🌟肥牛面豉汤 🥣面豉味重,但唔会死咸。肥牛同豆腐都好嫩滑。🌟甜米露 🍹推荐!少少甜,仲有少少糯米有咬口。
味真(沙田)

🌟猪三层肉 100g 🐖

🌟猪颈肉100g 🐷

🌟牛肋肉 🐮

🌟辣酱拌面 🍜

🌟肥牛面豉汤 🥣
面豉味重,但唔会死咸。肥牛同豆腐都好嫩滑。

🌟甜米露 🍹
推荐!少少甜,仲有少少糯米有咬口。