2022-12-15
系韩国人🇰🇷主理嘅舖头,入面嘅婶婶叔叔都系正宗嘅韩国人,所以嘢食都当然正宗啲啦❤️播住韩文歌再食住韩烧,差啲以为自己去咗韩国!-🥒一开始落咗单,婶婶已经拎咗啲前菜出嚟比我地食住先,我最中意食嘅就系佢啲翠肉瓜。婶婶再帮我地落咗啲洋葱、南瓜、矮瓜烧住先💕🥩我地嗌咗佢个牛肉拼盘set B(💰630),有以下呢几款🐮:-▫️酱腌特级牛肋骨👍🏼▫️特级牛肋骨👍🏼▫️酱腌板腱肉👍🏼👍🏼▫️牛肋骨肉跟餐仲可以拣要泡菜汤/大酱汤🫕我地就要咗大酱汤,非常足料,宜家咁冻嘅天气饮啖汤就啱哂啦🤤头先讲咗一开始婶婶就摆低咗啲前菜,啲生菜劲新鲜🥬,包住啲牛肉同泡菜一啖摆落口,简直系正呀🤩ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ🍗除咗bbq set,我地仲叫咗半份原味炸鸡(💰120) 个炸鸡比我地预期中仲好食💕嚟到热辣辣,个皮好脆,肉质鲜嫩,极度推介💛顺带一提,啲薯条都好好食呀🍟,唔会炸到好油,够哂热同薯味😋🥘食韩国嘢又点少得石锅拌饭呀(💰95),系好正宗嘅石锅拌饭,唔需要太多花巧嘢,但大家记得要落埋韩式辣酱!🌶️怕辣嘅人都唔洗好惊,自己就住份量落,其实个酱系甜多骨辣嘅😁🙋🏻♀️以上份量我地系两个人食嘅,系有啲饱得济,但你要我拣嗌少一样我又拣唔出🤣
▫️酱腌特级牛肋骨👍🏼
▫️特级牛肋骨👍🏼
▫️酱腌板腱肉👍🏼👍🏼
▫️牛肋骨肉
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
🙋🏻♀️以上份量我地系两个人食嘅,系有啲饱得济,但你要我拣嗌少一样我又拣唔出🤣所以最好就系叫多啲人食,咁就可以食多啲唔同嘢啦😉