2023-11-03 232 浏览
喺OpenRice度search尖沙咀嘅韩国餐厅的确有好多选择,但系今次我哋就去咗一个唔系属于韩国街嘅地方嘅韩国餐馆而佢系属于喺广东道嘅一间叫做清潭韩国餐厅入到去觉得环境系非常之舒服,同宽敞大部份都系卡位嘅,所以系坐得好舒服😌天气冻嘅话,仲可以坐喺户外感觉非常之chill入到去你好明显feel到啲员工都系真正嘅韩国人,佢哋都好Friendly好有礼貌呢度有午市嘅套餐嘅,而且选择都唔少平均每一个套餐都系为返120 130元左右当然如果你系想食烧烤嘅话可以叫翻普通单点叫完嘢食就首先会想做啲小碟盆菜先种类系非常之多多,仲包括炒鱼糕.炒粉丝.芽菜泡菜等等而今次我哋就分别叫咗海鲜煎饼,牛肋骨,同埋清潭家庭套餐套餐系非常之丰富嘅,佢除咗有煎鱼之外,亦都会有一份韩式豆腐汤煎鱼系非常之嫩滑同埋香脆,而且韩式豆腐汤用了十足,辣辣地用嚟捞饭,超级开胃海鲜煎饼,由于佢系即叫即煎,所以上枱嘅时候仲系热辣辣而且用料十足,重点系一啲都唔觉得佢油腻最后我要推介嘅系我个人最钟意嘅炖牛肋骨,牛味重,又多汁,入口即化萝卜吸晒牛汤汁嘅精髓超级无敌正个人非常推介整体来讲成个用餐体验都非常之舒服,有机会亦都会推介比其他朋友

天气冻嘅话,仲可以坐喺户外
感觉非常之chill

入到去你好明显feel到啲员工都系真正嘅
韩国人,佢哋都好Friendly好有礼貌

当然如果你系想食烧烤嘅话可以叫翻普通单点
叫完嘢食就首先会想做啲小碟盆菜先

种类系非常之多多,仲包括炒鱼糕.炒粉丝.芽菜泡菜等等
而今次我哋就分别叫咗海鲜煎饼,牛肋骨,同埋清潭家庭套餐

海鲜煎饼,由于佢系即叫即煎,所以上枱嘅时候仲系热辣辣
而且用料十足,重点系一啲都唔觉得佢油腻

萝卜吸晒牛汤汁嘅精髓超级无敌正
个人非常推介