2020-11-30
呢排冇得去旅行,真系好挂住韩国嘅酱油蟹。呢间餐厅嘅酱油蟹出名正宗又好食,试完发现果然名不虚传🤤餐厅面积都几大,坐四人卡位非常松动舒服👍🏻🧚🏻♀️生酱海蟹(2只)💰$348酱油蟹比喺韩国食嘅较细只,但新鲜爆膏,小编同朋友都唔觉得腥,品质都唔错。酱油调味适中,唔会死咸,略带甜味,食晒成只个嘴都唔会咸到唔舒服,但就唔系个种带果甜嘅酱油。跟餐有一碗紫菜饭,紫菜饭偏咸,紫菜亦偏淋,口感唔系几好。小编都系比较中意成块紫菜,自己摆蟹膏同饭喺上面嘅食法。😕🧚🏻♀️生酱海虾(5只)💰$258所用嘅酱油同酱油蟹系一样,虾大只新鲜,肉质爽弹唔霉,但就觉得冇乜特别,酱油蟹出色好多🦐🧚🏻♀️干明太鱼荳芽汤 💰$88食完酱油蟹就会好想食啲热嘢,呢个汤几清甜,饮完唔会太口渴,味精味唔重,而且有好多芽菜,整体表现合格。虽然韩国嘅酱油蟹更加新鲜好食,但小编觉得喺香港呢间算非常正宗好食😋,价钱合理,但系其他菜式就比较平平无奇。味道:7/10环境:6/10CP值:6/10
🧚🏻♀️生酱海蟹(2只)💰$348
🧚🏻♀️生酱海虾(5只)💰$258