Happy Friday 同朋友去左依间由正宗韩国Oppa开既韩式料理餐厅,不过店舖唔算大,唔想排队等太耐既朋友,可以预先透过Openrice于网上预约架,超级方便。韩国餐厅多数以韩式烧烤为主,依间餐厅主要卖点系热辣辣既韩国粥同乌冬面,今次我地点左 「泡菜章鱼粥」同「釜山鱼糕乌冬」。两款食物唔好睇佢细细锅,真系落足料架!怕辣既朋友都唔洗惊,泡菜粥好容易入口,唔食得辣既我都食得津津有味,仲成碗食哂添,每一啖都有章鱼粒粒,食完成个人都暖哂,至岩依家开始转冷既天气去食。乌冬方面,唔好睇个样好似好Dry感,一串鱼糕有成8旧!乌冬仲要大大碗,食极都仲有,一啲都冇偷工减料,乌冬仲要好弹牙添,男女食都一定够哂饱。

釜山鱼糕乌冬
韩式章鱼粥