2019-07-23 648 浏览
#小秘书 呢日特登请咗半日假去 #书展,一如传媒报导,今年场内异常人少🤪 不过对我哋呢班消费者嚟讲,当然系好事🥳 我再唔使好似行花市咁喺人群之中左穿右插,就连啲推销员都落力咗🤩为咗配合我哋马拉松式四围L👀k,事前梗系要食饱个肚先有气力啦💪🏻 敏敏话成日听我哋赞 #金罗宝韩国料理 有几好,所以呢一日都想试吓😉 我当然系举脚赞成啦😆 因为大家都未食早餐,点多几味都唔系好夸张啫😉 每次嚟到「金罗宝」,我都一定会叫个 #炆牛肋骨煲,而且我知敏敏都钟意食牛,所以呢个菜式无得输👍🏻 唔好以为啲🐮大大件会「鞋烚烚」,相反地🐮真系煮得好入味、又炆得好淋滑,配埋啲白/红萝卜一齐食,好有韩国风味呀!另外我哋都系「人参鸡汤」🐔迷,梗系要一个嚟 #开心share 补一补啰啦😉 之后 #阿猪妈 仲介绍咗我哋一定要试吓佢哋出名嘅「白切猪肉包心菜」🥬 猪肉比较肥,当初我见到咁大盘肉摆上枱,真系有啲担心食唔哂,不过好彩都系视觉效果嚟啫,用菜叶包括住啲 #猪腩肉,再配埋自己喜爱嘅 #kimchi、#辣酱 一齐摆落肚,确系别有一番风味🤤 争啲唔记得我哋仲叫咗一份 #烤肉,#师傅 喺厨房已经帮我哋准备好,猪牛鸡样样齐,最啱

争啲唔记得我哋仲叫咗一份 #烤肉,#师傅 喺厨房已经帮我哋准备好,猪牛鸡样样齐,最啱我哋呢两个食肉兽... 不过都只系 #浪得虚名🤪 好在 #阿猪妈 喺危急关头走埋嚟,原来 #曲奇味嘅雪糕 已经为我地准备好🤗 好窝心呀!
2019-07-22