2021-04-09
几年前食过尖沙咀店,觉得好好味😋复活节假期冇得去旅行,同男朋友去食韩烧当去咗旅行啦~由于假期多人,餐厅限时食90分钟,用QR code落单一坐低枱面已经摆好左几款伴碟,包括泡菜同酸青瓜,仲生菜,比我地包住肉黎食炉边有两款蛋,一款加了芝士,另一款加了泡菜,个人觉得泡菜蛋比较湿润多汁,芝士果款食落味道好夹,滑嘟嘟,仲可以无限追加 🌟喜来烤肉 $158(推介菜式)超薄身,浸系大量酱汁入面,烧十秒左右就熟,腌得好入味,甜甜地带少少酸,唔洗再蘸酱汁,健康少少可以用生菜包住食🌟护心肉 $158(推介菜式)因为拣左2款牛,试下猪护心肉,又系腌得好入味,甜甜地,唔洗蘸酱汁已经够味,肉比较厚身,要烧耐少少先熟透,肉质唔鞋口🌟真雪花牛肉 $228 睇落好似厚切牛舌,油脂分布几平均,肉质望落几新鲜,可能由于系比较靓嘅牛,冇腌制过,烧完蘸少少辣酱食会更好味,又或者学男朋友咁蘸少少盐再拎去烧,牛味会更突出整体而言,呢一餐好有韩国风味,个人最钟意食喜来烤肉同芝士炉边蛋
复活节假期冇得去旅行,同男朋友去食
韩烧当去咗旅行啦~
由于假期多人,餐厅限时食90分钟,用QR code落单
🌟喜来烤肉 $158(推介菜式)
🌟护心肉 $158(推介菜式)
🌟真雪花牛肉 $228